Sunday, June 3, 2018

Badekulpen

Det er lenge siden det har vært badetemperaturer i Olterudelva ved Grythengen, men med den knall forsommeren som har vært i år er det ikke så verst allerede 3. juni. Bestefar fortalte at da han var barn badet de masse i kulpene etter elva hver eneste sommer, og det var vel også da han ble slik en kløpper til å fange bekkeørret. Selv husker jeg at jeg som barn var med eksperten på håndfisking, hvor det ikke varte lenge før han hadde fylt opp et y-spyd med fin ørret. Og i dag så de jammen et par ørretpinner igjen også, noe det ikke er ofte man gjør lenger.

Badeutflukten endte med full neddykking, så det er tydelig at fossemøllingsgenene har blitt videreført hos Totens eldste elveslekt. Bestefar mintes nok sine barndoms år og syntes det var stas å være med barnebarna til sin barndoms elv.

Egentlig burde Olterudelva omdøpes til Fossemøllingselva, da det først og fremst er fossemøllingsslekta som hører hjemme her. Elvebruket Grythengen skulle vært tilbakført til fordums storhet, i Sigmund Kvaløy Setrengs ånd. Norges fremste elvefilosof, som trådte sine ungdomsår her i Øverskreien.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...